Западните страни са подготвили почти 60 хил. украински войници за участие

...
Западните страни са подготвили почти 60 хил. украински войници за участие
Коментари Харесай

Ген. Марк Мили: Западът е подготвил 60 000 украински военни за участие в контраофанзивата

Западните страни са подготвили съвсем 60 хил. украински бойци за присъединяване в контраофанзивата. Това заяви ген. Марк Мили, ръководител на Обединения комитет на началник-щабовете на въоръжените сили на Съединени американски щати, на конференция в Брюксел след постоянното съвещание на групата, която координира доставките на оръжия и военно съоръжение за Украйна, съобщи ТАСС.

 

„ Като цяло, с помощта на интернационалните старания, съвсем 60 хиляди украински бойци са подготвени за актуалната интервенция “, сподели американският военноначалник.

 

По думите му, западните страни ще продължат да оказват на Киев „ огромна поддръжка – от доставка на съвременни оръжия до даване на разследваща информация и образование на украинските сили “. 

 

В момента 6000 украински военнослужещи се образоват в 40 разнообразни бази в 33 страни от груповия Запад на три континента, сподели Мили.

 

Според предоставената от него информация Съединени американски щати са обучили повече от 11 000 украински военнослужещи, т.е. 12 батальона, откогато Русия стартира специфична военна интервенция, прибавя ТАСС.

 

„ В момента приготвяме [още] три батальона, танков батальон и два батальона за териториална защита “, сподели ген. Мили. „ Нашият ангажимент към Украйна надалеч надвишава тук и в този момент “, добави той.

Инфо: ТАСС

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР